Blind over mogelijke Ajax-terugkeer

Blind over mogelijke Ajax-terugkeer: 'Er is beweging, er zijn mogelijkheden'

12 oktober 2023 om 20:37

Danny Blind heeft donderdagavond bij Ziggo Sport gereageerd op een mogelijke terugkeer binnen de raad van commissarissen bij Ajax. Eerder deze week kwam naar buiten dat de naam van Blind door Louis van Gaal naar voren zou zijn geschoven. De vader van Daley erkent dat er 'beweging' is. 

"Er moet natuurlijk een hoop gebeuren. Er zijn problemen met de algemeen directeur, dat is weer een ander probleem. Ook een technisch directeur is er nu niet", aldus Blind bij Ziggo. "Ik heb het altijd met veel plezier gedaan. Dan heb ik het over de rvc-rol. Een AD en een TD zijn nu de belangrijkste zaken, maar natuurlijk, er zal ook een technische man in de rvc moeten komen, wie weet."

Blind geeft aan dat er nog geen concreet contact is geweest, maar met Van Gaal heeft hij wel al gesproken. "Onze verstandhouding op voetbalgebied is ook duidelijk. Het zou kunnen, maar het is nog niet zo ver. Wat het meest nodig is, zijn dat die posten (AD en TD, red.) goed bekleed zijn. Er is beweging, er zijn mogelijkheden. Er is ook gesuggereerd dat ik hoofd opleidingen of TD zou worden, maar ik ben niet in de running om weer echt 24/7 werkzaam te zijn."

De inmiddels 62-jarige Blind nam eind vorig jaar afscheid bij Ajax als lid van de rvc. "Ik was het oneens met een behoorlijk aantal transfers die ooit gevoerd zijn. Inmiddels zijn bijna al die spelers ook weer vertrokken. Dat had ik zo gek nog niet gezien", vervolgt de oud-verdediger, die daarmee waarschijnlijk doelt op spelers als Calvin Bassey en Lucas Ocampos. "Dat is toen gebeurd en nu is het weer een hele andere situatie. Het blijft natuurlijk Ajax, dat is wel de club waar ik van hou."