Veerman ziet ontwikkeling bij PSV: 'Dat hebben we dit seizoen niet gedaan'

Veerman ziet ontwikkeling bij PSV: 'Dat hebben we dit seizoen niet gedaan'

12 oktober 2023 om 19:58

Joey Veerman is met PSV sterk aan het seizoen begonnen, wat bekroond is met een uitverkiezing bij het Nederlands elftal. In gesprek met Voetbal International vertelt de middenvelder over zijn rol in het huidige PSV, de ontwikkeling van het team en mogelijke speelminuten in Oranje.

Hoewel PSV met Peter Bosz aan het roer aanvallender voor de dag komt dan in het vorige seizoen, merkt Veerman geen enorme veranderingen. "Ik sta in principe op dezelfde positie dus voor mij is er niet heel veel veranderd", stelt de spelverdeler. "Ook vorig seizoen maakte ik goals en gaf ik veel assists. Het grootste verschil is dat we vorig seizoen de potjes tegen de degradatiekandidaten verloren en dat hebben we nu tot nog toe niet gedaan."

"We zijn als team volop in ontwikkeling", vervolgt Veerman. "In de Eredivisie hebben we alles ruim en ook terecht gewonnen. Maar ook in de Champions League tegen Sevilla creëerden we heel veel kansen. Dat zegt wel iets over hoe we ons als team ontwikkelen, maar ook hoe ik mij als speler hier bij PSV ontwikkel. Iedereen vraagt aan mij wat mijn rol is en of die dit seizoen nu anders is, maar ik weet nooit zo goed wat die vraag inhoudt. Ik doe eigenlijk gewoon altijd mijn ding."

Door zijn goede spel zit Veerman bij de selectie van het Nederlands elftal, dat het opneemt tegen Frankrijk en Griekenland. Frenkie de Jong is er wegens blessureleed niet bij, wat de kans op speeltijd voor Veerman vergroot. "Ik hoop daar natuurlijk op, maar je weet het nooit. Er zijn nog genoeg andere middenvelders die de afgelopen periode ook in de basis zijn gestart bij Oranje. We gaan het zien. Ik ga gewoon heel erg mijn best doen tijdens trainingen en dan hoop ik dat het tot een basisplaats leidt."