Francesco Totti looft PSV-aanvaller Lozano

Totti looft PSV-aanvaller: "Beschouw hem als een topspeler"

12 oktober 2023 om 12:28

Francesco Totti is vol lof over PSV'er Hirving Lozano en de prestaties die de Mexicaan heeft neergezet in zijn tijd bij Napoli. Dat vertelde de Italiaanse legende in Mexico, waar hij werd toegelaten tot de Football Hall of Fame in Pachuca. 

"Hij is een buitengewone speler, een speler die meteen het verschil maakte in Italië", zei Totti over Lozano, geciteerd door onder meer TUDN. "Hij won de Scudetto met Napoli, wat niet gemakkelijk is. Ik beschouw hem op dit moment als een topspeler", aldus de Italiaanse wereldkampioen van 2006. Ook over het Mexicaanse voetbal in het algemeen was Totti erg positief. "Het Mexicaanse voetbal explodeert beetje bij beetje, het groeit en er zitten spelers bij van het hoogste kaliber. Ik hoop op een dag meer Mexicaanse spelers in het Italiaanse voetbal te zien. Voor mij zijn het hele belangrijke spelers."

Het boegbeeld van AS Roma was samen met Carles Puyol in Mexico, waar ze werden opgenomen in de Football Hall of Fame in Pachuca. Ook Carlo Ancelotti, Samuel Eto'o, Xavi Hernández en de Brazilianen Kaka en Rivaldo mogen zich onderdeel van het selecte gezelschap noemen. Het vijftal kon vanwege andere verplichtingen zelf niet aanwezig zijn in Mexico.