Driessen ziet voorbeelden bij PSV en Feyenoord: 'Zo iemand moet Ajax ook hebben'

Verweij komt met suggestie als klankbord Ajax: 'Heeft een Feyenoord-stempel...'

9 oktober 2023 om 23:05

In de podcast Kick-Off bespreken Valentijn Driessen en Mike Verweij de situatie bij Ajax. Beide heren zijn van mening dat de Amsterdammers er verstandig aan doen om een klankbord voor trainer Maurice Steijn binnen te halen

Ajax verloor zondag in eigen huis met 1-2 van AZ en staat sindsdien op de zestiende plaats in de Eredivisie, waarna al bekend werd dat Rafael van der Vaart bedankt zou hebben voor een functie in de technische staf. Driessen en Verweij stellen dat een klankbord voor Steijn geen overbodige luxe zou zijn, maar dan iemand met de nodige ervaring. "Ik begreep heel goed wat PSV deed met Hiddink en Feyenoord met Advocaat. Zo iemand zou Ajax ook bij Steijn moeten hebben", aldus Driessen.

Ook de naam van Louis van Gaal passeert de revue. Van Gaal zal de Raad van Commissarissen gaan adviseren, maar wat zijn rol is ten opzichte van het eerste elftal is nog niet bekend. Ook hij zou dan ook een goede optie zijn als klankbord, meent Driessen. "Als hij die functie van klankbord gaat bekleden, prima. Als dat niet lukt omdat hij te druk is met het adviseurschap bij Ajax, dan zou ik iemand anders daarvoor vragen, Henk ten Cate."

Verweij komt vervolgens met nog een suggestie. "Hij heeft een groot Feyenoord-stempel, maar Bert van Marwijk?" Van Marwijk werkt op dit moment achter de schermen bij MVV Maastricht. De oud-bondscoach won in 2002 de UEFA Cup met Feyenoord en leidde het Nederlands elftal in 2010 naar de WK-finale in Zuid-Afrika.