Kieft laakt Ajax-aanvoerder: 'Komt geen zinnig woord uit, kom op zeg'

Van der Meijde ziet Bergwijn zich inhouden: 'Ze kunnen gewoon niet voetballen'

9 oktober 2023 om 21:27

In de uitzending van Veronica Offside wordt de nederlaag besproken die Ajax in eigen huis leed tegen AZ (1-2). Analisten Wim Kieft en Andy van der Meijde zijn niet te spreken over het interview dat Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn na afloop van de wedstrijd gaf.

"Ik denk dat je die vraag niet aan mij moet stellen. Ik heb er wel een mening over, maar daarvoor moet je bij andere mensen zijn", sprak Bergwijn na de wedstrijd. Van der Meijde suggereert dat Bergwijn simpelweg weigert zijn team af te branden. "Maar dat wil hij wel, want ze kunnen gewoon niet voetballen", aldus de voormalig Ajacied. "Dat is het probleem, maar dat kan hij niet zeggen."

Kieft is überhaupt niet te spreken over de uitspraken van Bergwijn tegenover de media. "Het gaat er niet zozeer om of Bergwijn de aanvoerder is of niet, maar daar komt ook geen zinnig woord uit na afloop. Kom op zeg." Dick Advocaat ziet het als een fout dat Bergwijn benoemd is tot aanvoerder. De oefenmeester oppert Berghuis als aanvoerder, al was dit aan het begin van het seizoen niet mogelijk wegens een schorsing. "Als ik het niet wist, maakte ik altijd de keeper de aanvoerder, totdat ik het wel wist", voegt Advocaat nog toe.