Driessen noemt optie voor mogelijke opvolging van Steijn: 'Zou hem altijd nemen'

Driessen noemt optie opvolging Steijn: 'Zou hem altijd nemen en hij wil ook wel'

9 oktober 2023 om 18:23

Valentijn Driessen zou wel weten wie Maurice Steijn moet opvolgen als hij mogelijk wordt ontslagen. De chef van De Telegraaf zou kiezen voor Henk ten Cate als trainer, minimaal om het huidige jaar af te maken. Dat vertelt Driessen in de podcast Kick-Off.

De journalist benadrukt wel dat Ten Cate een optie is voor de korte termijn. "Het ligt eraan of je iemand kiest voor de lange termijn of voor de rest van het jaar. Voor de rest van het jaar zou ik altijd Henk ten Cate kiezen. Die is nu minder actief, maar heeft wel altijd in de voetballerij gezeten. Louis van Gaal gaat nu ook een functie bekleden die hij nog nooit in zijn leven heeft gehad. Maar als hij komt dan hangt iedereen ook de slingers op."

Driessen denkt dat de 68-jarige coach in ieder geval de kwaliteiten heeft. "Ten Cate is iemand die in een korte tijd wel echt iets kan bewerkstelligen.Ik zou hem altijd nemen voor de kortere periode. Ten Cate is iemand die ook wel echt zo’n groep weer op scherp kan zetten." Verweij denkt ook dat de oud-trainer van Ajax er wel voor openstaat. "Ik denk dat hij dat wel zou willen ja. Hij is nu assistent bij Suriname, dus hij doet het nog en volgt het Nederlandse voetbal op de voet. Hij kan makkelijk instappen."