Steun voor Steijn binnen Ajax-selectie: 'Ze doen hun werk zo goed mogelijk'

Steun voor Steijn binnen Ajax-selectie: 'Ze doen hun werk zo goed mogelijk'

9 oktober 2023 om 10:14

Steven Bergwijn heeft nogmaals zijn steun uitgesproken voor Maurice Steijn. De trainer ligt verder onder vuur na het nieuwste fiasco tegen AZ (1-2), waardoor Ajax nu zestiende staat in de Eredivisie.

Bergwijn erkent dat de situatie 'klote' is. "Het spel moet gewoon beter. Als je geen kansen creëert, ga je nooit een goal maken", verzucht de aanvaller voor de camera van de NOS. "Ik ben het met je eens dat we heel weinig creëren." Toch ligt dat volgens hem niet aan Steijn. "We moeten gewoon naar onszelf kijken. Iedereen weet dat we in een lastige situatie zitten, maar we moeten het wel om zien te draaien."

Bergwijn benadrukt dat er binnen de selectie vertrouwen is in de oefenmeester. "Ja, dat denk ik wel. Ik hoor er niemand over. Ik denk dat ze hun werk zo goed mogelijk proberen uit te voeren." De Oranje-international sprak ook bij de ESPN al van een nieuw dieptepunt voor de Amsterdammers. Daar wilde niet ingaan op wat er moet veranderen. "Ik heb er wel een mening over, maar die houd ik voor me", zei hij.