Bosz onder de indruk van PSV-invallers: 'Was ik bij mijn vorige clubs niet gewend'

Bosz onder de indruk bij PSV: 'Was ik bij mijn vorige clubs niet gewend'

9 oktober 2023 om 08:55
Laatste update: 9 oktober 2023 om 10:34

PSV zal een goed gevoel overhouden aan het bezoek aan Sparta van zondag, daar in Rotterdam-West met 0-4 werd gewonnen van de Kasteelclub. Een smetje op de zege was het uitvallen van Noa Lang, na iets meer dan een half uur spelen, waarna Hirving Lozano het veld betrad. De Mexicaan maakte indruk, zo beaamt Peter Bosz na afloop op de persconferentie.

Lozano, die op de slotdag van de transfermarkt overkwam van Napoli, kon zo voor het eerst sinds zijn rentree in Eindhoven zijn stempel drukken op het duel. Dat deed hij met verve, zo zag ook trainer Bosz, die met de aanvaller sprak over zijn gewenningsperiode. "Lozano komt natuurlijk van Napoli, dat vorig seizoen een waanzinnig hoog niveau haalde. Hoger dan PSV, maar hier sloot hij later aan. Dan heb je tijd nodig en moet je extra dingen doen."

"Ondertussen zag hij de ploeg winnen en zijn concurrenten op de flank 'leveren'. Dat is niet makkelijk voor zo'n jongen. 'Gun jezelf even de tijd', heb ik hem daarom gezegd. En vandaag leverde hij zelf ook en zie je zijn meerwaarde.'' Bosz is onder de indruk van de spelers op zijn bank, zo stelt hij. "Het is iets dat me écht opvalt hier: de reserves laten elke keer zien hoe je dat doet, invallen. Dat was ik bij mijn vorige clubs niet zo gewend.''