Aanstaande terugkeer bevestigd: 'Ajax zal er binnenkort verder over uitweiden'

Terugkeer bij Ajax in de maak: 'Ajax zal er binnenkort verder over uitweiden'

9 oktober 2023 om 07:38

John van 't Schip gaat inderdaad een rol vervullen bij Ajax. Dat bevestigt de oud-international aan de NOS na berichtgeving van het Algemeen Dagblad.

"Ajax zal er binnenkort verder over uitweiden. Privéomstandigheden hebben voorrang", laat Van 't Schip weten. Zijn vrouw Daniëlle is al enige tijd ernstig ziek. In 2021 stopte Van 't Schip als bondscoach van Griekenland. Dat was zijn laatste klus in de voetbalwereld. Tegenwoordig schuift hij regelmatig aan als analist bij Viaplay.

Bij Ajax gaat Van 't Schip binnenkort een technische functie uitvoeren. Volgens het AD zal hij plaatsnemen in het technisch hart van Ajax, waar ook Klaas Jan Huntelaar deel van zal uitmaken. Zij moeten de Amsterdamse club door de winterse transferperiode loodsen na het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat.

Van 't Schip speelde elf jaar voor Ajax en was er later jeugd- en assistent-trainer. Ook oud-Ajacied Rafael van der Vaart is gevraagd onderdeel te worden van het technisch hart én toe te treden tot de technische staf van Maurice Steijn, maar hij ziet dat vanwege privé-omstandigheden nog niet zitten. Zijn vriendin Estevana Polman handbalt in Roemenië.