'Ajax wilde ook Van der Vaart in huis halen, maar oud-middenvelder bedankt'

'Ajax wilde ook Van der Vaart in huis halen, maar oud-middenvelder bedankt'

8 oktober 2023 om 22:08
Laatste update: 8 oktober 2023 om 22:15

Ajax heeft ook een lijntje uitgegooid naar Rafael van der Vaart, weet De Telegraaf. De Amsterdammers wilden hem graag toe laten treden tot het technische management, wat John van 't Schip nu gaat doen. Daarnaast wilde Ajax Van der Vaart toevoegen aan de technische staf van Maurice Steijn. De oud-middenvelder heeft daar wegens zijn privésituatie echter geen 'ja' op gezegd.

Zondagavond kwam naar buiten dat Van 't Schip het technische hart van Ajax gaat ondersteunen. Van der Vaart is daar echter ook voor gevraagd, weet De Telegraaf. Ajax wilde de voormalig Oranje-international dus ook toevoegen aan de technische staf, maar dat gaat nu (nog) niet gebeuren. Doordat zijn vriendin Estavana Polman in Roemenië handbalt, moet Van der Vaart voor nu bedanken voor de eer.

Daarnaast komt De Telegraaf met meer informatie over de rol van Van 't Schip bij Ajax. 'Van 't Schip wordt ondersteunend op meerdere technische vlakken, zoals het transferbeleid, de scouting, het eerste elftal en in een later stadium ook de jeugdopleiding.'

Van der Vaart was in 2005 voor het laatst actief bij Ajax, toen als speler. De analist van onder meer de NOS heeft er echter nooit een geheim van gemaakt dat Ajax zijn club is. De zoon van Van der Vaart, Damián, voetbalt nu ook in de jeugd van de huidige nummer zestien van de Eredivisie.