Oppermachtig Bayern overtuigt weer eens en houdt druk op stuntploegen

8 oktober 2023 om 19:22
Laatste update: 8 oktober 2023 om 19:23

Een dominant Bayern München is de koppositie kwijt in Duitsland, maar heeft wel een overwinning geboekt op SC Freiburg. In de eerste helft wist Der Rekordmeister de wedstrijd al te beslissen.

Zonder de geblesseerde Matthijs de Ligt, maar met Noussair Mazraoui in de basis trad Bayern aan tegen Freiburg. Vanaf de eerste minuut was de ploeg van trainer Thomas Tuchel heer en meester in eigen stadion. Dat betaalde zich al snel uit in goals: na twaalf minuten wist Kingsley Coman een bijzonder fraaie treffer te maken, met wat op het oog eigenlijk een voorzet was. Een klein kwartier later kwam Leroy Sané ook tot scoren, nadat hij de aanval zelf opzette.

Bayern bleef daarna de bovenliggende partij en gaf eigenlijk geen enkele kans weg. Freiburg hield de doel echter gedisciplineerd gesloten, ook met wat geluk. Na een minuut of zeventig leek Tuchel zich te realiseren dat de overwinning niet meer in gevaar zou komen. Zo haalde hij onder meer Harry Kane naar de kant. De oefenmeester kreeg gelijk: in de slotfase bepaalde Coman de eindstand zelfs op 3-0, met zijn tweede van de avond.

Daardoor staat de kampioen van Duitsland nu derde in de Bundesliga, achter stuntploegen Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart. In de afgelopen weken kwam Bayern echter een stuk minder overtuigend voor de dag en liet het meerdere punten liggen.