Eredivisie-flops: Ajax opnieuw hofleverancier na volgende deceptie

Eredivisie-flops: Ajax-hofleverancier, ook één dissonant bij winnend Feyenoord

9 oktober 2023 om 11:00

Speelronde acht van de Eredivisie zit erop, waardoor het weer tijd is voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Na weer een deceptie is Ajax voor de zoveelste keer dit seizoen de hofleverancier.

Steven Bergwijn (Ajax)
Het blijft elke week een confronterend beeld: de recordaankoop en captain van Ajax is geen schim meer van de speler die hij altijd was. Ook tegen AZ als nummer tien speelde Bergwijn helemaal niets klaar. De frustratie was tijdens de wedstrijd ook zichtbaar bij de Oranje-international.

Kenneth Taylor (Ajax)
Ajax maakt de ruimtes op het veld veel te groot en dat komt zeker ook door Taylor. De middenvelder is veel te vaak 'weg', wat ook weer het geval was bij de eerste goal van AZ. Aan de bal ging het ook te vaak mis bij Taylor: zijn passnauwkeurigheid van 72 procent tegen AZ is niet voldoende.

Nick Viergever (FC Utrecht)
Zijn rode kaart was weliswaar ongelukkig, maar als crisisploeg moet je juist kunnen bouwen op je aanvoerder. De rode prent van Viergever was de inleiding van de nederlaag die FC Utrecht leed bij FC Volendam. Daardoor staan de Domstedelingen nu laatste.

Alen Halilović (Fortuna Sittard)
"Die jongen kan verschrikkelijk goed voetballen, maar hij zal toch echt in de gaten moeten gaan krijgen dat het anno 2023 niet genoeg is om soms iets heel geweldigs met de bal te doen”, zei een kraakheldere Danny Buijs na de nederlaag tegen FC Twente over Halilović. Dat de Kroaat heerlijk kan voetballen staat buiten kijf, maar ook dat kwam er afgelopen weekend niet uit.

Georges Mikautadze (Ajax)
Oké, Mikautadze is geen buitenspeler, maar zijn invalbeurt tegen AZ bood zeer weinig houvast voor Ajax. De Georgiër was, net als in zijn vorige duels voor de Amsterdammers, bijzonder ongelukkig.

Yankuba Minteh (Feyenoord)
In Zwolle boekte Feyenoord een zakelijke 0-2 overwinning, maar als Minteh oog had voor zijn medespelers, was die uitslag nog een stuk ruimer uitgevallen. De aanvaller had bij vlagen oogkleppen op en ging wel heel vaak voor eigen succes, maar scoorde niet. Dat zorgde dan ook tot irritatie bij zijn teamgenoten.

Mohamed Sankoh (Heracles Almelo)
Over oogkleppen gesproken: ook Sankoh ging, tegen Go Ahead Eagles, tevergeefs voor eigen succes. Daarnaast speelde de aanvalsleider ook een ongelukkige wedstrijd.

Carlens Arcus (Vitesse)
In de doelpuntloze remise tegen Excelsior hield Vitesse de nul, maar dat is zeker niet te danken aan Arcus. De back van de Arnhemmers blijft in defensief opzicht bijzonder kwetsbaar, terwijl hij ook te veel ballen inleverde.

Isac Lidberg (FC Utrecht)
Utrecht betaalde deze zomer een flink bedrag voor Lidberg, maar in de Domstad weet de spits, die nog droog staat, niet te overtuigen. Zo ook niet op bezoek bij FC Volendam. Lidberg leverde vaak de bal in, verloor te veel duels en wist geen enkel schot te lossen tegen Volendam.