Bosz: 'Ik heb te veel keuze op die positie, ik zat toen ineens met vier man'

Bosz: 'Ik heb te veel keuze op die positie, ik zat toen ineens met vier man'

8 oktober 2023 om 17:58

Peter Bosz heeft eigenlijk te veel aanvallende middenvelders in zijn selectie, zo geeft hij toe. De trainer van PSV heeft de keuze uit Isac Babadi, Guus Til, Ismael Saibari en Malik Tillman. Laatstgenoemde krijgt nu de voorkeur bij PSV.

Saibari leek zijn plekje in de basis te hebben veroverd in Eindhoven, maar nu krijgt Tillman toch de voorkeur. Bosz vond het niet leuk om het slechte nieuws te vertellen aan Saibari. "Dat is heel lastig en moeilijk. Als iemand slecht speelt of er met zijn pet naar gooit, vind ik dit nooit zo moeilijk", zegt de PSV-trainer bij ESPN.

Vervolgens haalt Bosz ook Saibari en Til aan. "Altijd als Til speelt of invalt, levert hij en scoort hij. En met Isac Babadi hebben we nog een jonge jongen, van wie ik fan ben. Je kunt niet zeggen dat hij er één keer met zijn pet naar heeft gegooid. Maar het zijn wel spelers die in principe voor dezelfde positie in aanmerking komen. In dit geval kun je wel zeggen dat ik te veel keuze heb op die positie, maar je moet ook kijken naar hoe dat ontstaan is."

"Toen Simons vertrok, zeiden we dat er iemand bij moest. Maar daarna diende Babadi zich ineens aan, terwijl Saibari er door de Afrika Cup met Marokko er helemaal niet was. Toen hij ook leverde, zat ik ineens met vier man", besluit Bosz.