Peter Bosz lyrisch: "Hij is absoluut de man in vorm bij PSV"

Peter Bosz lyrisch: "Hij is absoluut de man in vorm bij PSV"

8 oktober 2023 om 12:40

Peter Bosz is dolblij dat hij bij PSV de beschikking heeft over een spits als Luuk de Jong. De trainer van de Eindhovenaren prijst de kopkracht van zijn aanvoerder, maar stipt nog meer belangrijke kwaliteiten aan.

"Of hij in de lucht te verdedigen is, weet ik niet, wel dat Luuk een fenomeen is op dat vlak", steekt Bosz van wal in gesprek met Voetbal International. "Maar dat is hij echt niet alleen met het hoofd. Koppen is zeker een kwaliteit van hem, maar zijn techniek is dat absoluut ook. Zijn eerste aanname is bijna altijd goed en dat voor zo’n fysiek grote speler. Dat je daar niet heel veel over hoort, komt omdat het er bij hem niet altijd heel sierlijk uitziet."

"Ik kijk naar zijn aannames en naar hoe hij een bal kaatst. Dat is bijna altijd goed uitgevoerd. Dat is voor mij techniek, niet of je een bal in je nek kunt leggen. Bij Luuk springen de ballen niet van zijn voeten", vervolgt Bosz, die De Jong ook roemt als beginstation als het om verdedigen gaat. "Als je ziet hoe hij ballen vasthoudt, hoe hij de boel afjaagt, de doelpunten die hij maakt, dan is Luuk op dit moment absoluut de man in vorm bij ons."

PSV gaat zondag op bezoek bij Sparta. De aftrap op Het Kasteel is om 16.45 uur.