Daley Blind

Blind heeft ambities in trainersvak: 'Wil ontdekken of ik er goed in ben'

8 oktober 2023 om 09:57

Daley Blind koestert de ambitie om ooit aan de slag te gaan als trainer. De 103-voudig international international van Oranje, die met zijn club Girona uitstekend begonnen is aan het seizoen in Spanje, geeft in gesprek met de NOS aan al lange tijd goed te kijken naar de trainers onder wie hij werkt. 

Blind streek afgelopen zomer neer bij Girona, waarmee hij tot dusver boven verwachting presteert. De relatief kleine Spaanse club staat tweede achter koploper Real Madrid. "Op een gegeven moment begint het in de groep te groeien en realiseer je dat je in elke wedstrijd kansen hebt om te winnen. Dan zet je zo'n sterke reeks neer. Maar soms heb je ook wat mazzel nodig natuurlijk", vertelt Blind. 

De verdediger is inmiddels 33 jaar, maar denkt allesbehalve aan stoppen. "Ik hoop zo lang mogelijk door te gaan. Mijn vader was volgens mij 37 toen hij stopte. Dus als ik hem wil evenaren, heb ik nog wel even te gaan", vervolgt de linkspoot, die daarbij wel afhankelijk is van zijn fysieke gesteldheid. "Zolang ik me fysiek goed voel en ik het ook nog leuk vind, blijf ik voetballen. Hopelijk kan dat zo lang mogelijk op het hoogste niveau."

Ook heeft hij al voorzichtige plannen voor na zijn carrière. De oud-speler van Ajax probeert al jaren veel op te steken van de trainers met wie hij heeft gewerkt. "Het lijkt me leuk om daar zelf ook mee bezig te gaan. Ik wil ontdekken of ik het leuk vind en of ik er goed in ben. Ik kan het spelletje misschien zien als voetballer, maar trainer zijn is toch een ander vak. Het is geen makkelijk beroep", aldus Blind, die erkent Amsterdam wel te missen. "Ik blijf amsterdammer. Ik mis mijn vrienden die altijd dicht om mee heen waren, en mijn familie. Ik ga zeker waarschijnlijk ooit weer in Amsterdam wonen."