Chelsea verslaat Burnley

Chelsea boekt tegen Burnley tweede zege in vijf dagen en krabbelt langzaam op

7 oktober 2023 om 18:00
Laatste update: 7 oktober 2023 om 18:04

Chelsea heeft zaterdagmiddag op bezoek bij Burnley de tweede Premier League-overwinning in vijf dagen tijd behaald. The Blues kwamen nog wel op achterstand, maar draaiden het duel na rust om.

Chelsea won afgelopen maandag op bezoek bij Fulham (0-2) voor het eerst sinds eind augustus weer eens een PL-wedstrijd. Tegen het Burnley van manager Vincent Kompany, de huidige nummer achttien van de ranglijst, leek het even mis te gaan. Wilson Odobert maakte na vijftien minuten spelen de openingstreffer op Turf Moor.

De bezoekers uit Londen, waar Ian Maatsen op de bank zat, hadden tot de 42e minuut nodig om de schade te herstellen. Burnley-verdediger Ameen Al-Dakhil maakte een eigen doelpunt. Na rust was Chelsea een maatje te groot voor de thuisploeg. Cole Palmer benutte in de 50e minuut een strafschop, waarna Raheem Sterling een kwartier later de stand naar 1-3 bracht. In de slotfase deelde spits Nicolas Jackson de genadeklap uit aan de ploeg van Kompany. Door de nieuwe zege klimt Chelsea naar de elfde plaats op de ranglijst.