Engelse media over Van de Ven

Achten en negens voor 'fantastische' Van de Ven: 'Een van dé zomeraanwinsten'

7 oktober 2023 om 17:28

Tottenham Hotspur-verdediger Micky van de Ven wordt na afloop van zijn sterkte optreden tegen Luton Town, waarin hij de enige treffer maakte, bedolven onder de complimenten. Diverse Engelse media zijn lovend over de Nederlander, die louter achten en negens als rapportcijfers krijgt. 

Spurs, dat voor rust verder moest met tien man na een rode kaart van Yves Bissouma, had het lastig tegen Luton. Kort na de onderbreking scoorde een oplettende Van de Ven de enige treffer van de wedstrijd. Het was tevens zijn eerste doelpunt voor Spurs. Sky Sports geeft hem een 9. 

Ook The Evening Standard lyrisch. 'Hij was comfortabel in balbezit én maakte het winnende doelpunt', aldus het Engelse medium, dat hem beloont met een 8. FootballLondon doet er nog een schepje bovenop. 'Hij verdedigde uitstekend in de eerste helft, waarna hij zijn eerste doelpunt voor de club maakte. Ook later in de wedstrijd, toen Luton probeerde zich een weg door de Spurs-defensie te banen, stond hij er op fantastische wijze.' Ook 90min geeft de voormalig FC Volendam-verdediger een 9 en bestempelt hem als 'een van dé zomeraanwinsten'. 

Na afloop van de zege, die van Spurs de koploper van de Premier League heeft gemaakt, werd Van de Ven toegezongen door de meegereisde fans uit Noord-Londen. Binnenkort mag hij zich melden in Zeist, waar Oranje zich gaat voorbereiden op de duels met Griekenland en Frankrijk.