Bologna speelt gelijk bij Inter dankzij Zirkzee

Koploper Internazionale verslikt zich dankzij scorende Zirkzee in Bologna

7 oktober 2023 om 16:56
Laatste update: 7 oktober 2023 om 17:01

Internazionale heeft zich zaterdagmiddag verslikt in Bologna. De bezoekers keken na dertien minuten spelen al tegen een 2-0 achterstand aan, maar knokten zich mede dankzij een trefzekere Joshua Zirkzee terug tot 2-2.

Inter, de huidige koploper van de Serie A, begon flitsend aan het duel met Bologna, waar Nederlanders Zirkzee en Sam Beukema een basisplaats hadden. Al na elf minuten spelen was het raak. Verdediger Francesco Acerbi verzorgde de openingstreffer door raak te koppen uit een corner. Twee minuten later lag de bal alweer in het net. Lautaro Martínez schoot schitterend en snoeihard raak van afstand: 2-0.

Een monsterscore leek zodoende in de maak, maar niets bleek minder waar. Bologna kreeg enkele minuten na de 2-0 een penalty, die benut werd door Riccardo Orsolini. Het lukte Inter, waar Denzel Dumfries aan de aftrap verscheen, vervolgens niet om de marge weer te vergroten. Sterker nog: het werd 2-2, door Zirkzee. De Nederlandse spits nam de bal goed aan, bleef erg rustig en rondde vervolgens uiterst beheerst af.

Inter ging vervolgens naarstig op zoek naar de 3-2, maar die kwam er niet. Ondanks het gelijke spel staat de ploeg van trainer Simone Inzaghi nog wel eerste in Italië. Naaste achtervolger AC Milan heeft één punt minder en speelt zaterdagavond om 20.45 uur de uitwedstrijd tegen het Genoa van Kevin Strootman.