Xavi maakt statement en haalt De Jong aan: 'Daarom zijn mensen verrast'

'De Jong is één van beste middenvelders ter wereld, daardoor zijn mensen verrast'

7 oktober 2023 om 16:18
Laatste update: 7 oktober 2023 om 16:20

Frenkie de Jong is één van de beste middenvelders ter wereld, vindt FC Barcelona-trainer Xavi. De oud-middenvelder haalt De Jong aan als voorbeeld om te laten zien dat Barça 'de meest veeleisende club ter wereld' is.

Barcelona gaat zondagavond op bezoek bij Granada. Op de persconferentie voorafgaand aan het duel maakt Xavi duidelijk dat Barça 'de meest veeleisende club ter wereld' is. "Bij Barça wordt alles altijd ondergewaardeerd. Een speler die normaal een acht haalt, krijgt hier een zes als cijfer. Daarom moet een speler die hierheen komt mentaal heel sterk zijn", zegt Xavi.

Om dat te onderbouwen, laat de oefenmeester vervolgens de naam van De Jong vallen. "Frenkie is bijvoorbeeld één van de beste middenvelder ter wereld. Daarom zijn mensen verrast door de kritieken die soms klinken. Maar dit is Barça, vriend. Zo werkt het", stelt Xavi.

Door een enkelblessure is De Jong zondag niet inzetbaar tegen Granada. De middenvelder zal ook niet van de partij zijn als Oranje volgende week in de EK-kwalificatie aantreedt tegen Frankrijk en Griekenland.