Van Hanegem lovend over jonge Feyenoorder: 'Veruit de beste op het veld'

Van Hanegem lovend over jonge Feyenoorder: 'Veruit de beste op het veld'

6 oktober 2023 om 15:34

In de Willem & Wessel podcast van het AD blikken Willem van Hanegem en Wessel Penning terug op de wedstrijd die Feyenoord in de Champions League speelde op bezoek bij Atlético Madrid. In het Wanda Metropolitano presenteerden de Rotterdammers zich goed, maar werd er met 3-2 verloren. Van Hanegem was onder de indruk van de jonge linksback van Feyenoord, Quillindschy Hartman.

"Als ik een grote club had, dan kochten we hem meteen. Die wist wat hij moest doen. Hij speelde met ziel en zaligheid, dat was zo mooi om te zien. Hij heeft niets fout gedaan. Hartman was veruit de beste speler op het veld", aldus de Kromme over Hartman. De linkerverdediger speelde de volledige wedstrijd in Madrid, en op vrijdag werd ook bekend dat hij is opgeroepen voor Oranje.

Op het spel van Feyenoord kijkt Van Hanegem tevreden terug. ''Een heleboel mensen dachten dat we geen kans maakten. Je had gewoon kunnen winnen, maar bijna iedereen was ervan overtuigd dat het heel moeilijk zou worden en dat Feyenoord zou verliezen. Atlético was helemaal niet zo bijzonder. We hebben gezien dat ze van Real Madrid wonnen, dat was geweldig. Maar dat zijn andere soort wedstrijden. Je hebt ze ook zien spelen waarbij het niet veel bijzonders was. Je hebt het nu gewoon echt zelf laten liggen.''