'Spaanse politie arresteert zes Feyenoord-fans na gevecht in VIP-box'

'Spaanse politie arresteert zes Feyenoord-fans na gevecht in VIP-box'

6 oktober 2023 om 13:45
Laatste update: 6 oktober 2023 om 17:12

De Spaanse politie heeft zes Feyenoord-fans gearresteerd wegens geweldpleging, meldt El Mundo. Een groep fans van de Rotterdammers raakte woensdagavond in een VIP-box van het Wanda Metropolitano slaags met de aanhang van Atlético Madrid.

Bij de gearresteerden zit een jongen van zeventien jaar. De anderen zijn tussen de 21 en 52 jaar, klinkt het. Een aantal mensen hield lichte verwondingen over aan de knokpartij. Fans van beide clubs raakte slaags, nadat naar verluidt een Feyenoord-supporter een Atlético-aanhanger had geschopt. Ook werd er in de VIP-box met tafels en stoelen gegooid.

Feyenoord-fans hoorden in dat gedeelte van het stadion niet te komen, maar toch slaagde een groep daarin. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden supporters van Feyenoord en Atlético al een vechtpartij gepland. Beide groepen leverden twaalf mensen af. Er werd ingestemd met een gevecht van één minuut, waarin geen wapens, stokken of messen gebruikt mochten worden. Nadat Feyenoord deze knokpartij 'gewonnen' had, werden Madrileense muren en gebouwen beklad met graffiti.