'Steijn was geen eerste keus bij Ajax: Mislintat mocht droomkandidaat niet halen'

'Steijn was geen eerste keus bij Ajax: Mislintat mocht droomkandidaat niet halen'

6 oktober 2023 om 10:04

Sven Mislintat wilde in eerste instantie niet Maurice Steijn als trainer van Ajax. Dat meldt Voetbal International. De voormalig technisch directeur van de Amsterdammers wilde Kjetil Knutsen als coach, terwijl hij ook nog de naam van Peter Bosz liet vallen.

Mislintat zou zijn voorkeur intern hebben uitgesproken voor Knutsen van Bodo/Glimt. Die suggestie werd van tafel geveegd, omdat de clubleiding een Nederlandse coach wilde. Toen viel de naam van Peter Bosz, maar vanuit hogere hand werd Mislintat aangeraden om de PSV-trainer niet te nemen. Nadat die twee namen afvielen kozen de Duitse technisch directeur en de clubleiding gezamenlijk voor Steijn als nieuwe trainer.

Bosz en Mislintat zouden ook een kort gesprek met elkaar hebben gehad, maar uiteindelijk koos de trainer dus voor PSV. De voormalig technisch directeur van Ajax ging na het aanstellen van Steijn door met het kopen van spelers uit het buitenland. Uiteindelijk deed Mislintat twaalf aankopen, waarvan enkel Branco van den Boomen een Nederlander is. Mede door zijn beleid werd Mislintat daarom eind september ontslagen als technisch directeur van Ajax.