Haaland reageert op criticasters: 'Ik ben een zombie, ik loop gewoon rond'

Haaland reageert op criticasters: 'Ik ben een zombie, ik loop gewoon rond'

6 oktober 2023 om 09:30

Erling Haaland reageert op de kritiek dat hij soms te afwezig is tijdens wedstrijden. De Manchester City-spits, die aan de lopende band scoort, stelt dat hij zich tijdens de negentig minuten op het veld een 'zombie' voelt.

Haaland is een absolute doelpuntenmachine. Landgenoot Martin Ødegaard noemde hem recent 'een beest', terwijl Liverpool-manager Jürgen Klopp de bewoording 'kracht van de natuur' gebruikte. Hoe Haaland zichzelf zou noemen? "Een zombie", zo stelt hij tegenover The Telegraph. "Mensen bekritiseren me vaak omdat ik de bal bijna niet aanraak..."

"Ik loop gewoon rond, sta daar en daar en maak mijn bewegingen in mijn eigen wereldje", vervolgt Haaland. "Het is moeilijk uit te leggen. Ik verlaat mijn lichaam en word een zombie. Het is een soort zone out. En als de kans zich voordoet, weet ik dat ik er klaar voor moet zijn."

Haaland stelt dat de kritiek weinig met hem doet. "Ik loop alleen rond en ben aan het scannen. Als dit gebeurt, kan de bal daarheen. Als dat gebeurt, gaat de bal daarheen. Het is een gevoel. Als de ploeg achterin aan het opbouwen is, weet ik dat ik me er niet mee hoef te bemoeien. Ik sta gewoon stil en wacht op het juiste moment."