PSG-viertal geschorst na homofobe liederen tegen Olympique Marseille

PSG-viertal geschorst na homofobe liederen tegen Olympique Marseille

6 oktober 2023 om 09:11

De Franse voetbalbond heeft Paris Saint-Germain-spelers Ousmane Dembélé, Randal Kolo Muani, Layvin Kurzawa en Achraf Hakimi voor twee wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Het viertal zong twee weken geleden beledigende liederen over Olympique Marseille.

Ook moet PSG tijdens één thuiswedstrijd een deel van de tribune gesloten houden voor publiek. 'De club betreurt het dat de disciplinaire commissie heeft gekozen voor een buitensporige en collectieve maatregel, die waarschijnlijk het dialoog- en preventiewerk van de club met verenigingen, instellingen en fans zal ondermijnen', schrijven de Parijzenaren in een verklaring.

PSG gaat niet in beroep tegen de schorsing van de vier spelers. 'De club is van plan om het het werk dat wordt verricht om discriminatie tegen te gaan voort te zetten.' Afgelopen weekend boden Dembélé, Kolo Muani, Kurzawa en Hakimi via social media al hun verontschuldiging aan. "We lieten ons meeslepen door de euforie en betreuren oprecht de woorden die we niet hadden moeten gebruiken. We willen ons hiervoor verontschuldigen."

Na de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Marseille zong het viertal homofobe liederen. Zij missen het duel met Stade Rennes van aankomend weekend.