Slot teleurgesteld en trots op Feyenoord

Slot over tentamen Feyenoord: 'Normaal zet je tv uit als Atlético scoort'

4 oktober 2023 om 23:22

Arne Slot kan haast niet geloven dat Feyenoord heeft verloren van Atlético Madrid in de Champions League. De trainer van de Rotterdammers zag zijn ploeg uitstekend voor de dag komen in het Wanda Metropolitano.

Slot sprak een dag voor de wedstrijd nog van een tentamen. De beoordeling? "We kenden de lesstof goed, maar door het resultaat halen we hier geen voldoende", oordeelt hij op de clubsite na de 3-2 nederlaag. "Als je zoals vanavond de kansen krijgt om een resultaat te pakken, dan moet je dat ook doen. Het is teleurstellend dat we dat niet hebben gedaan, want in het voetbal gaat het daar uiteindelijk om."

Slot bestrijdt dat de nederlaag aan onervarenheid lag. "Want dan speel je niet zulk goed voetbal. De 1-1 was natuurlijk heel ongelukkig voor ons gezien de buitenspelregel. Een tegengoal komt nooit op een goed moment, maar de 2-2 viel op slag van rust natuurlijk wel op een heel vervelend moment. Ook nog eens uit een standaardsituatie, dat mag niet gebeuren als je hier wil winnen."

"Daarnaast moet je ook credits aan de tegenstander geven, als je uit zo weinig kansen toch drie goals kunt maken…", vervolgt Slot, die moet denken aan het duel met AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. "Ook toen deden we heel veel goed. Maar toen verloren we omdat een wereldkampioen de bal in de kruising schoot", doelt hij op Paulo Dybala, geciteerd door De Telegraaf. "Nu was er een wereldkampioen van een aantal jaar eerder die een bal met een omhaal in het doel werkte", verwees hij naar Antoine Griezmann.

Slot is ook trots op zijn team. "Normaal zet je de televisie uit als Atlético voorstaat, want ze geven zelden een voorsprong weg. Maar wij hebben na die 3-2 nog een paar grote kansen gekregen. Daar mogen we trots op zijn. Maar ze hebben een geweldige keeper. Jan Oblak heeft in deze wedstrijd onmogelijke ballen gepakt."