Pech voor Feyenoord: "Het is een belachelijke regel"

Pech voor Feyenoord: "Het is belachelijk, Atlético heeft hier voordeel van"

4 oktober 2023 om 19:50

Giovanni van Bronckhorst en Ron Vlaar vinden het oneerlijk dat de 1-1 van Atlético Madrid-aanvaller Alvaro Morata tegen Feyenoord niet werd afgekeurd. De Spaanse topclub profiteerde duidelijk van een buitenspelsituatie van Saúl.

Morata maakte snel na de openingstreffer van Ayuse Ueda alweer gelijk in het Champions League-duel in het Wanda Metropolitano. Hij kreeg de bal voor de voeten via Mats Wieffer, die met een uiterste inspanning voorkwam dat Saúl de bal kreeg. Wat de Feyenoord-controleur niet zag was dat de middenvelder buitenspel stond.

Doordat de bal uiteindelijk niet bij Sául komt, werd de 1-1 van Morata terecht goedgekeurd. "Volgens de regels klopt het. Maar het is belachelijk, want Atlético heeft voordeel van die buitenspelsituatie", reageert Vlaar in de studio van RTL7. "Hij (Saúl, red.) wordt ook aangespeeld. Je kunt zeggen dat Wieffer hem beter moet verwerken, maar Atlético heeft hier gewoon voordeel van. Ik vind het een belachelijke regel."

Van Bronckhorst ziet nog een ander argument. "Wieffer kan niet zien of het buitenspel is. Hij staat in zijn rug." Het Feyenoord-icoon is desondanks te spreken over de ploeg van coach Arne Slot. "Feyenoord is de betere ploeg in de eerste helft. Het is lekker om met een 1-2 voorsprong de rust in te gaan, maar na een scrimmage scoort Griezmann. Jammer, Feyenoord had meer verdiend. Alleen staat het 2-2."

"Dat is kwaliteit, maar het is voor Feyenoord heel frustrerend", meent Vlaar. "Je denkt dat je controle hebt, maar door twee van dat soort momenten ga je toch met een gelijkspel de rust in."