Slot verklaart wissel tegen Atlético: 'Dat vonden wij niet wenselijk'

Slot verklaart wissel tegen Atlético: 'Dat vinden wij niet wenselijk'

4 oktober 2023 om 18:36

Ramiz Zerrouki staat in de Feyenoord-basis tegen Atlético Madrid. Trainer Arne Slot licht toe waarom de controleur start en waarom dat ten koste gaat van Yankuba Minteh.

"Het heeft voor het grootste deel te maken met de speelwijze van Atlético Madrid. Ze spelen met drie verdedigers, drie middenvelders en twee diepe spitsen", begint Slot in gesprek met RTL 7. "Eén van die twee is Griezmann en die blijft niet als diepe spits spelen. Als wij dan met de punt naar achteren spelen, loopt Griezmann de hele tijd vrij."

"Dat kunnen we oplossen met ons normale systeem, maar dan komt Stengs bijna in zijn eigen achterhoede te spelen. Dat vonden wij niet wenselijk", aldus Slot, die daarom met Zerrouki voor extra controle zorgt. Minteh moet genoegen nemen met een reserverol. "Minteh heeft een enorme indruk gemaakt tegen Go Ahead Eagles. In de wedstrijden tegen Celtic en Ajax heeft hij meegespeeld, maar nog niet diezelfde indruk gemaakt als tegen Go Ahead."

Slot weet maar al te goed dat Feyenoord beducht moet zijn voor de omschakeling van Atlético. "Die is van top-Champions League-niveau."