Kramer over Ajax

Kramer niet onder de indruk van Ajax: 'Al die jongens hebben geen vertrouwen'

2 oktober 2023 om 20:55
Laatste update: 2 oktober 2023 om 21:00

Michiel Kramer was afgelopen zaterdag niet onder de indruk van Ajax. Het was volgens de spits van RKC Waalwijk duidelijk dat de Amsterdammers momenteel kampen met een gebrek aan zelfvertrouwen. 

Kramer wordt maandagavond in de studio van Veronica Offside gevraagd wat hij van Ajax vond. "Moeizaam. Het voetbal is ver te zoeken heb ik het idee. Al die jongens hebben geen vertrouwen, hoe je het wendt of keert", aldus Kramer, die goed was voor de 1-1 in het duel dat vanwege de verschrikkelijke blessure van Etienne Vaessen niet werd uitgespeeld. 

Dissonant bij Ajax was Josip Sutalo, die opzien baarde door veel balverlies te lijden. "Hij maakte de rest een beetje onzeker daarin. Volgens mij zat hij er zelf ook niet heel lekker in", vervolgt Kramer, waarna tafelgenoot Wim Kieft ook zijn licht laat schijnen op de Kroatische centrumverdediger. "We kunnen wel blijven zeggen dat het een goede voetballer is, maar we zijn nu zes of acht wedstrijden verder, het lukt mij niet om het te zien. Had Steijn (Maurice, red.) dat dan ook verkeerd gezien?", aldus de oud-spits, die daarmee refereert aan de eerdere opmerking van Steijn waarin hij aangaf dat de kwaliteiten van Sutalo buiten kijf staan. 

In de tweede helft speelde Ajax op een manier die niet bij de filosofie van de club past, stelt Kramer. "Ajax speelde in de tweede helft veel lange ballen. Dat hadden we al een beetje voorspelt. Bij Ajax heb je altijd het gevoel dat ze vanuit achteruit opbouwen, maar dat is nu een beetje weg."