"Vraag me af wat Van Halst het komende halfjaar doet bij Ajax"

2 oktober 2023 om 17:54
Laatste update: 2 oktober 2023 om 21:49

Valentijn Driessen vraagt zich af wat voor rol Jan van Halst tot maart van volgend jaar zal spelen bij Ajax. Het is al bekend dat de oud-voetballer niet terugkeert bij de raad van commissarissen en voorlopig alleen als interim-algemeen directeur de plek van Alex Kroes warmhoudt. 

Driessen vraagt zich in de nieuwe aflevering van Kick-off de podcast hardop af wat de rol van Van Halst nu zal zijn. Volgens de journalist bevindt de oud-speler zich nu in niemandsland. "Welke autoriteit heeft Jan van Halst bij Ajax nadat hem te verstaan is gegeven dat 15 maart zijn laatste werkdag is? Ik vraag me af wat hij de komende zes maanden gaat doen als hij nog in dienst is. Gaat hij nog beleid maken? Wie gaat de technisch directeur aanstellen? Gaat hij zich daarmee bemoeien?"

Volgens de journalist van De Telegraaf had Ajax bij de eerste keus moeten blijven. "Ik had het zelf veel verstandiger gevonden als Ajax vast had gehouden aan hun eerste keuze Menno Geelen. Dat is de commercieel directeur, die was daarvoor voorbestemd. Als er geen andere directeur beschikbaar zou zijn, zou hij het tijdelijk overnemen tot er een nieuwe directeur gevonden was. Dat is iemand die wél bij de club blijft", besluit Driessen.