Geertruida:

'Ajax blijft grootste wedstrijd voor Feyenoorder, maar geen hekel aan ze'

23 september 2023 om 09:21

Lutsharel Geertruida ziet De Klassieker tegen Ajax als de grootste wedstrijd voor Feyenoord. De 23-jarige verdediger kijkt met vertrouwen uit naar de ontmoeting in de Johan Cruijff Arena.

Toch ontkent Geertruida dat hij nu meer vertrouwen heeft in een goede afloop door de situatie bij beide clubs. "Ik heb nooit angst gehad voor Ajax-uit. Nee joh. Het wordt een nieuwe test voor ons. Grote wedstrijden met veel druk vind ik extra lekker", zegt de Oranje-international tegen de Volkskrant.

Een grote wedstrijd is De Klassieker zeker, beaamt de veelzijdige verdediger. "We hebben heftige Europese wedstrijden gehad in Rome en Marseille. Maar Ajax blijft de grootste wedstrijd voor een Feyenoorder", stelt Geertruida, die de vijandigheid niet als drijfveer ziet. "Ik heb helemaal geen hekel aan Ajax. Er spelen daar jongens die ik goed ken. Die gun ik persoonlijk het beste. Maar daar winnen is gewoon heerlijk. En daar scoren… nog mooier."

Een halfjaar geleden won Feyenoord met 2-3 in de Arena. Het bleek de opmaat naar de landstitel. In de tweede helft knokten de Rotterdammers zich terug van een 2-1 achterstand. Geertruida maakte in de slotfase de winnende. De preek van Arne Slot in de rust maakte indruk op hem. "Ik weet niet meer precies wat hij zei, maar elk woord kwam binnen. De trainer is zo goed en snel met woorden."