Volgende tegenvaller voor Ajax: geen traditionele wedstrijdvlaggetjes in EL-duel

Volgende tegenvaller voor Ajax: geen traditionele wedstrijdvlaggetjes in EL-duel

21 september 2023 om 16:27

Er zullen bij het Europa League-duel van Ajax met Olympique Marseille geen witte vlaggetjes te bewonderen zijn voorafgaand aan de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena. Dat meldt Ajax Life.

Het is inmiddels traditie bij Ajax: voordat een Europees duel begint, wordt er eerst gezaaid met de welbekende witte vlaggetjes op de klanken van het Slavenkoor. Dat zit er donderdagavond tegen de Franse topclub niet in, aangezien de vlaggetjes niet tijdig konden worden geleverd. 'Nou staat het wapperen met een witte vlag doorgaans voor overgave, dus als je het zo vertaalt, is het misschien maar beter ook zo', aldus de supportersclub. 

Ajax heeft grotere zorgen dan de witte vlaggen. Zo verloor het team van trainer Maurice Steijn afgelopen weekend van FC Twente (3-1) en werd er gelijkgespeeld tegen Excelsior (2-2) en Fortuna Sittard (0-1). Ook werd er in de voorronde van de Europa League niet gewonnen van Ludogorets (0-1). Daarnaast ligt Sven Mislintat onder vuur, nadat bekend werd dat de technisch directeur via een zaakwaarnemerskantoor, dat aandelen bezit in zijn privébedrijf Matchmetrics, Borna Sosa naar Ajax haalde.