Vink hekelt uitspraken bij Ajax: 'A: seizoen voorbij, B: supporters worden gek'

Vink hekelt uitspraken bij Ajax: 'A: seizoen voorbij, B: fans worden écht gek'

21 september 2023 om 13:55

Marciano Vink vindt het onbegrijpelijk dat de Ajax-selectie eind september nog niet aan elkaar gewend is. De ESPN-analist stelt dat er bij een topclub vanaf moment één in een nieuwe seizoen duidelijkheid moet zijn.

In Voetbalpraat wordt besproken dat Alex Kroes, de nieuwe algemeen directeur van Ajax, pas in maart volgend jaar begint in Amsterdam. Vink constateert dat Ajax de zaken niet op orde heeft. "Wat ik het meest bizarre vind, is dat er gezegd werd: pas in november kan je de trainer en de selectie beoordelen. Bij Feyenoord, PSV en Ajax... Als je je erin verdiept, weet je dat je nooit de tijd krijgt tot november."

"Vanaf moment één moet je meedoen om de landstitel", benadrukt Vink. "Stel je voor dat je zestien punten achter staat in november en er dan achter komt: het heeft toch niet gewerkt. Dan is A: je seizoen voorbij, en B: worden de supporters écht gek." Vink wijst met beschuldigende vinger naar het technisch beleid. "Ik snap niet hoe je twaalf spelers neer kan zetten - ze kunnen best goed zijn - en aangeeft dat je tot november de tijd krijgt om er iets van te maken. Die tijd krijg je niet bij Ajax."