Teze: 'Speelwijze naïef? Denk het niet, moeten onze speelwijze blijven spelen"

Teze: 'Moeten niet alleen maar lange ballen geven omdat je in het Emirates speelt'

20 september 2023 om 23:17

Jordan Teze blijft rustig na de ruime nederlaag van PSV tegen Arsenal. De verdediger denkt dat de ploeg veel lering kan trekken uit de verliespartij in Londen. 

Teze meldde zich na afloop van het duel bij de camera van RTL. "Ik ben niet geschrokken", begint de speler.  "We wisten wat ons te wachten stond. Ik ben niet geschrokken. Het is hun kwaliteit, slimmigheidjes die wij niet meemaken in onze competitie. Ze straffen het meteen af. Als je ze één of twee meter geeft, hebben ze daar genoeg aan."

De verdediger wordt gevraagd of PSV te aanvallend voetbalde op bezoek bij The Gunners. "Is het naïef? Ik denk het niet. We moeten ons spel blijven spelen. Je moet niet omdat je in het Emirates speelt alleen maar lange ballen geven. We moeten gewoon voetballen, daar staan we bekend om."

De PSV'er maakt zich nog geen zorgen om de overwinteringskansen van zijn ploeg. "Het zegt niet zo heel veel. Hier kunnen we van leren. Het is een harde les, maar ik weet dat we het in de volgende wedstrijden een stuk beter gaan doen. Die fouten nemen we mee, zo bouwen we ervaring."