Swart fileert Ajax: 'Ik ben 74 jaar lid, zó slecht heb ik nog nooit meegemaakt'

Swart fileert Ajax: 'Ik ben 74 jaar lid, zó slecht heb ik nog nooit meegemaakt'

20 september 2023 om 20:15

Sjaak Swart is enorm teleurgesteld in AjaxMister Ajax heeft 'veel pijn' van de huidige situatie in Amsterdam, waar vrijwel de gehele organisatie onder zware druk staat.

Het is crisis bij Ajax. De resultaten zijn zeer ondermaats en de druk op technisch directeur Sven Mislintat is enorm, helemaal nadat er mogelijk sprake is van belangenverstrengeling bij de deal over Borna Sosa. In gesprek met De Telegraaf neemt Swart zich voor niets over Ajax te zeggen. "Daar heb ik teveel pijn van op het ogenblik."

Toch besluit Swart iets los te laten. "Ik ben 74 jaar lid, dat is een hoop. Dit heb ik nog nooit meegemaakt", maakt Swart, die 359 officiële wedstrijden in Amsterdamse dienst speelde, duidelijk. "Het kan niet, zó slecht. Dit is het slechtste dat ik ooit meegemaakt heb." De voormalig aanvaller heeft geen idee wat er moet gebeuren om dingen te veranderen. "Moeilijk, je kan niet zomaar tijdens het seizoen spelers weghalen."

"Je moet het doen met wat je hebt, en dat is niet veel", aldus Swart, die gevraagd wordt naar Mislintat. "Daar zeg ik niets over."