Berghuis over onrust bij Ajax: 'Niet de ideale voorwaarden om top te presteren'

Berghuis over onrust bij Ajax: 'Niet de ideale voorwaarden om top te presteren'

20 september 2023 om 15:07
Laatste update: 20 september 2023 om 16:09

Voor de camera van ESPN wordt Steven Berghuis gevraagd naar de onrustige situatie waarin Ajax momenteel verkeert en hoe dat leeft in de spelersgroep. De 46-voudig international laat weten dat hoewel de voorwaarden niet ideaal zijn, hij zich volledig probeert te richten op het treffen met Olympique Marseille.

"Daarin kan ik alleen voor mezelf praten. Natuurlijk krijg je het een en ander mee, ik lees ook het AD, De Telegraaf, VI. En tuurlijk krijg ik dat dus mee. Het lijkt me dat dat niet de ideale voorwaarden zijn om top te presteren. Het leidt in die zin alleen maar af en dat probeer je zoveel mogelijk langs je heen te laten gaan."

"Ik moet zeggen, ik vind niet dat dat meespeelt in dat je tegen FC Twente zo slecht voor de dag komt. Dat vind ik los van elkaar staan. Maar dat het niet de goede voorwaarden schept is duidelijk, uiteindelijk, want het brengt alleen maar onrust. Jij vraagt mij er nu naar, terwijl het moet gaan over het veld en wat we daar gaan laten zien, dus daar sta ik wel een beetje dubbel in, maar ik denk dat elke speler eigenlijk maar in één ding geïnteresseerd is en dat is morgen zo goed mogelijk spelen in de Arena."