Feyenoord-aanvoerder tevreden: 'Uiteindelijk verdiend gewonnen'

Feyenoord-aanvoerder tevreden: 'Uiteindelijk verdiend gewonnen'

20 september 2023 om 13:51
Laatste update: 20 september 2023 om 13:55

Na zes jaar afwezigheid maakte Feyenoord op dinsdagavond weer zijn opwachting in de Champions League. Tegen het Schotse Celtic werd het in de eigen Kuip 2-0 voor de Rotterdammers. In gesprek met Feyenoord Media blikt aanvoerder Gernot Trauner terug op de overwinning.

"De Champions League staat garant voor mooie wedstrijden", laat de Oostenrijker optekenen. "We zijn blij hier te mogen spelen. De eerste helft had beter gemoeten, maar uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen. Het is op dit niveau belangrijk om de nul te houden, en dat hebben we gedaan. We waren constant gefocust. We hebben ook veel kansen gecreëerd, dus ik denk dat we tevreden mogen zijn."

Celtic kreeg in de tweede helft te kampen met twee rode kaarten, waardoor ze uiteindelijk met negen man op het veld stonden. "Dat maakt het natuurlijk makkelijker. We kregen meer controle, lieten hen rennen en vonden de juiste momenten om de aanval te zoeken. Het belangrijkste is dat we ons eigen spel speelden. Vooral in de tweede helft hebben we dat gedaan."