Schouten: 'Ik moet hem niet te veel prijzen anders zeggen ze hier 'slijmballetje''

Schouten: 'Ik moet hem niet te veel prijzen anders zeggen ze hier 'slijmballetje''

20 september 2023 om 13:56

Jerdy Schouten is blij dat hij deze zomer voor PSV heeft gekozen. De middenvelder stond gedurende zijn periode bij Bologna in de belangstelling van meerdere grote clubs in Italië, maar koos uiteindelijk toch voor een overstap naar Eindhoven.

"Ik wilde om het kampioenschap spelen", aldus Schouten in gesprek met Voetbal International. "Bij Bologna heb ik me fantastisch kunnen ontwikkelen, maar daar speelde ik wel vier jaar in de middenmoot. Ik zocht naar het moment in mijn carrière dat ik echt voor de prijzen voetbal. Dat ik die druk voel dat we elke wedstrijd moeten winnen. Ik denk namelijk dat ik daar heel goed op ga. Dat is ook wat ik bij PSV aantref, helemaal nu. Want ik denk dat dat stukje mentaliteit hier dit jaar is veranderd. Dat iedereen binnen de club de ambitie heeft om alles te willen winnen wat er te winnen valt. Dat is iets dat heel erg bij mijn karakter past. Net als de huidige speelstijl van PSV, denk ik."

Mede door de filosofie van trainer Peter Bosz koos Schouten ervoor om een transfer naar PSV te maken. "Dat was zeker een reden", zei de middenvelder. "Ik heb een goed gesprek met Bosz gehad. Het leek mij een fijne trainer mee te werken. Hij is duidelijk in wat hij wil met zijn filosofie. Op mij kwam hij over als een intelligente man. Ik moet hem niet te veel prijzen anders zeggen ze hier: slijmballetje, haha. Maar ik had wel gelijk het gevoel dat het zou kunnen klikken tussen hem en mij. Het belangrijkste is dat ik mezelf goed zie passen in de speelstijl van PSV."