Reden van Marcelino-vertrek bekend

'Reden van Marcelino-exit bekend, Marseille-trainer nog vóór Ajax vertrokken'

19 september 2023 om 21:24
Laatste update: 19 september 2023 om 21:32

Het Franse medium RMC Sport heeft een boekje opengedaan over waarom Marcelino vertrekt als trainer van Olympique Marseille. De trainer heeft besloten op te stappen bij de aanstaande Ajax-opponent omdat de druk op zichzelf en op de spelers in zijn ogen te grote proporties aan begon te nemen. 

Eerder op dinsdag kwam al naar buiten dat Marcelino zijn vertrek bij Marseille heeft aangekondigd. Later op de dag werden meer details bekend over de reden. RMC meldt dat de oefenmeester 'geschokt' was na afloop van het gelijke spel tegen Toulouse van afgelopen zondag. 

Na de doelpuntloze remise in eigen huis gingen supporters van de thuisploeg, die zeer ontevreden waren over het spel van hun club, tekeer richting Marcelino. Een dag na de wedstrijd was er een 'zeer gespannen' ontmoeting tussen supporters en het clubbestuur. Marcelino lijkt de toenoemde druk voor te willen zijn en heeft naar verluidt om die reden aangegeven al te willen vertrekken. 

De spelersgroep is al op de hoogte gebracht en het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Marseille het nieuws wereldkundig maakt. Jean-Pierre Papin neemt waarschijnlijk de honneurs waar tegen Ajax donderdagavond.