Verweij schrikt van Ajax-aanwinst: 'Stel dan gewoon jeugdspelers op'

Verweij schrikt van Ajax-aanwinst: 'Stel dan gewoon jeugdspelers op'

19 september 2023 om 16:34

Mike Verweij is geschrokken van het matige spel van Sivert Mannsverk tijdens zijn debuut voor Ajax tegen FC Twente (3-1 nederlaag). De Ajax-watcher van De Telegraaf zegt dat Silvano Vos een betere optie is voor trainer Maurice Steijn. 

"Als je bijvoorbeeld Gabriel Misehouy en Vos zag afgelopen vrijdag…", begint Verweij de in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. "Die zijn echt niet minder dan alle spelers die nu zijn gekomen." Verweij vindt dat Steijn zelf moet bepalen wie hij opstelt en niet technisch directeur Sven Mislintat. "Weet je, stel dan gewoon jongens op die door Ajax zijn opgeleid. Dan heb je wel een gigantisch probleem met Mislintat, die waarschijnlijk al zijn aankopen opgesteld wilt zien hebben, maar dat probleem is er toch al."

"Vos heeft meer in zijn linkerteen dan Mannsverk tegen FC Twente liet zien", vervolgt Verweij. Valentijn Driessen is het daar mee eens. De journalist zou sowieso andere middenvelders hebben opgesteld, zo laat hij weten. "Kenneth Taylor speelde echt heel goed met Jong Oranje. Stel die dan gelijk op, ga met die jongen door, want dat is een speler waarmee je uiteindelijk toch door zal moeten."