Kroatië wint met Sutalo en Ivanusec

Kroatië zet met basisklanten Ivanusec en Sutalo grote stap richting EK 2024

11 september 2023 om 20:20
Laatste update: 11 september 2023 om 21:38

Kroatië heeft maandag goede zaken gedaan in de strijd om de groepswinst richting plaatsing voor het EK 2024. Met Feyenoorder Luka Ivanusec en Ajax-verdediger Jospip Sutalo werd er uit bij Armenië met 0-1 gewonnen.

De enige treffer van de avond werd al na veertien minuten spelen gemaakt. Aanvaller Andrej Kramaric scoorde na een assist van Josko Gvardiol. Armenië claimde buitenspel, maar daar wilde de VAR niets van weten. Sutalo en Ivanusec wisten de 76 minuten daaropvolgende minuten niet meer tot score tot komen. De voorsprong kwam ook niet meer echt in gevaar, omdat de Armenen niet veel klaar wisten te spelen.

Door de zege staat de ploeg van bondscoach Zlatko Dalic na vier wedstrijden op tien punten. Ook Turkije, dat al een wedstrijd meer heeft gespeeld, heeft tien punten. De Kroaten zijn zodoende hard op weg naar plaatsting voor het komende EK in Duitsland.

Ivanusec, die speelde vanaf het middenveld, werd na 75 minuten naar de kant gehaald door Dalic. Komende zaterdag speelt hij met Feyenoord tegen sc Heerenveen. Sutalo speelde de gehele wedstrijd. Hij speelt zondagmiddag met Ajax de uitwedstrijd tegen FC Twente. Ploeggenoot Borna Sosa kwam ditmaal niet in actie.