Lof voor bekritiseerde Ajax-spelers: 'Zij verdienen daarin een compliment'

Lof voor bekritiseerde Ajax-spelers: 'Zij verdienen daarin een compliment'

9 september 2023 om 10:09

Kees Kwakman is te spreken over de optredens van Kenneth Taylor en Devyne Rensch bij Jong Oranje. De ploeg van Michael Reiziger rekende vrijdagavond met 3-0 af met de beloftenploeg van Moldavië.

Ten opzichte van het EK O21 eerder deze zomer heeft Jong Oranje een gedaantewisseling ondergaan. Taylor en Rensch zijn een van de weinigen die nog altijd deel uitmaken van de selectie en volgens Kwakman trok het duo van Ajax de kar in Waalwijk. "Rensch en Taylor verdienen daarin een compliment. Ik kan me voorstellen dat het voor die jongens moeilijk is, maar dat zag je niet", zegt de voormalig verdediger annex middenvelder bij Voetbalpraat op ESPN.

"Rensch was ook captain en dat doet Reiziger goed. Taylor speelde ook goed. Hij kan goed in de kleine ruimtes spelen, maar hij moet wat vaker op doel schieten", noemt Kwakman het enige verbeterpunt. "Dan krijgt hij de bal op twintig meter en wil hij toch nog een steekbal geven. Dat lukt af en toe wel, maar hij kan met links en rechts schieten en ik vind dat hij veel vaker op doel moet schieten."

Onder Ajax-trainer Maurice Steijn weten Taylor en Rensch nog niet te overtuigen. Waar de rechtsback tot dusver nog wel zeker is van een basisplaats, geldt dat voor Taylor niet.