Weghorst: 'Toen dacht ik: wat een fantastische, heerlijke, eerlijke man'

Weghorst: 'Toen dacht ik: wat een fantastische, heerlijke, eerlijke man'

8 september 2023 om 08:43

Wout Weghorst heeft gereageerd op de uitspraken van Louis van Gaal over het WK in Qatar. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal betichtte het toernooi van 'vooropgezet spel'. Volgens Van Gaal 'moest Lionel Messi wereldkampioen worden'.

Na afloop van het met 3-0 gewonnen EK-kwalificatieduel met Griekenland wordt Weghorst naar de uitspraken van Van Gaal gevraagd. "Toen dacht ik: wat een fantastische, heerlijke, eerlijke man. Dat was wat ik dacht", zegt de spits tegen ESPN. "Ik vind het prachtig dat hij zegt wat hij denkt en vertelt wat hij voelt en hoe hij dat beleeft."

"Wat mijn mening is, doet er niet zoveel toe", aldus Weghorst, die zich op de vlakte houdt. "Als je mij vraagt wat ik ervan vind, is dat mijn eerste gedachte." Tegen Griekenland was Weghorst voor het eerst sinds lange tijd weer basisspeler in Oranje. Met zijn arbeidsethos was hij in de voorgaande duels wel invaller. "Ik had stiekem de hoop dat de bondscoach dat wilde gebruiken voor deze wedstrijd. Ik ben heel blij dat dit het geval was voor deze wedstrijd", doelt hij op zijn basisplaats.