Kraay pleit voor nieuwe Oranje-basisklant: 'Hij zal alle problemen daar oplossen'

Kraay pleit voor nieuwe Oranje-basisklant: 'Hij zal alle problemen daar oplossen'

8 september 2023 om 07:44

Hans Kraay junior pleit voor een basisplaats in Oranje voor Jerdy Schouten. De PSV'er werd voor deze interlandperiode niet geselecteerd door bondscoach Ronald Koeman.

Bij PSV maakt Schouten tot dusver vooral indruk als centrumverdediger. Kraay ziet hem graag naast Frenkie de Jong spelen in het Nederlands elftal. "Joey (Veerman, red.) gaat mij stalken als hij dit hoort, want hij zit er ook dicht tegenaan. Ook in verdedigend opzicht doet hij onder Peter Bosz veel meer zijn werk. Toch zou ik kiezen voor Jerdy Schouten met Frenkie de Jong", zegt hij bij ESPN.

"Ik denk dat Jerdy Schouten nog net iets completer is en alle problemen rechts op het middenveld gaat oplossen", vervolgt Kraay, die beseft dat de concurrentie er niet om liegt. "Veerman zit in de nek, De Roon maakt nu doelpunten…"

Eerder deze week was Kraay in gesprek met VoetbalPrimeur ook al lyrisch over Schouten. "Wat is die goed, zeg. Zo in balans, zo ingetogen, zo nuchter. Hij is een type zoals Davy Klaassen en Mats Wieffer. Hij kan iedereens buurjongen zijn."