Kuyt tipt Liverpool: 'Hij is net als ik vroeger was, hopelijk kijken ze naar hem'

Kuyt tipt Liverpool: 'Hij is net als ik vroeger was, hopelijk kijken ze naar hem'

7 september 2023 om 13:26
Laatste update: 7 september 2023 om 14:45

Dirk Kuyt hoopt dat Liverpool in de toekomst Lutsharel Geertruida aantrekt. Dat vertelt de voormalig voetballer tegenover BettingSites. Daarnaast noemt hij nóg een speler uit de Eredivisie, waarvan hij hoopt dat diegene een transfer naar de Premier League-topclub gaat maken. 

Momenteel spelen Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch al bij Liverpool. Wat Kuyt betreft komen er nog meer Nederlanders bij. "Die hebben Geertruida en hij is net als ik vroeger was. Hij is zeer getalenteerd en ik weet zeker dat hij volgend seizoen de stap naar een de Europese top gaat maken. Hopelijk kijkt Liverpool naar hem, ook omdat hij op verschillende posities uit de voeten kan: rechtsback, rechter centrale verdediger én op 6", zei hij.

De tweede naam die Kuyt noemt is Noa Lang. "Dat is er eentje om in de gaten te houden. Een geweldige aanvallende speler die vanaf de vleugel speelt. Naar mijn mening zijn dit de spelers die een volgende stap in Europa kunnen zetten. Ik hoop dat Liverpool minstens één van de twee haalt!"

Jurriën Timber verliet Ajax de afgelopen transferperiode voor Arsenal. Kuyt denkt dat Liverpool ook een goede club voor hem was geweest. "Als we het over Nederlands talent hebben die ik graag bij Liverpool had gezien, dan is Timber daar ook een van. Hij deed het zo jong al zo goed bij Ajax en is er ook in geslaagd al heel veel interlands te spelen. Hij begon behoorlijk goed bij Arsenal", vindt Kuyt. "Hopelijk kan hij sterker terugkomen van zijn blessure want hij is een enorm talent en ik vind dat Arsenal in hem een geweldige speler heeft aangetrokken. Voor mij is hij een van de beste verdedigers die Nederland te bieden heeft."