Frimpong reageert op 'straf' KNVB en Koeman: 'Nederland blijft mijn land'

Frimpong geeft duidelijkheid na straf bij Oranje: 'Blijf achter keuze staan'

7 september 2023 om 10:27

Jeremie Frimpong benadrukt dat hij zich alleen richt op een interlandcarrière bij het Nederlands elftal. De straf van bondscoach Ronald Koeman brengt hem niet op andere gedachten, vertelt de 22-jarige vleugelverdediger aan Kicker.

Frimpong wacht nog op zijn debuut voor Oranje. De Bayer Leverkusen-speler viel de vorige interlandperiode af, waarna hij zelf bedankte voor Jong Oranje. Dat werd hem niet in dank afgenomen voor de KNVB, dat hem besloot te passeren voor de EK-kwalificatieduels met Griekenland en Ierland. "Ik heb dit intern besproken met KNVB-directeur Nigel de Jong", zegt Frimpong tegen Kicker.

De gang van zaken betekent niet dat Frimpong twijfelt aan zijn toekomst in het Nederlands elftal. Hoewel de aanvallende back ook nog mag kiezen voor Engeland of Ghana, blijft hij bij zijn keuze. "Het was een goed gesprek en we kijken nu vooruit. Natuurlijk zie ik mijzelf nog spelen onder Koeman. Nederland is mijn land, ik speelde voor de jeugdelftallen toen ik jong was en ik blijf achter mijn keuze staan."

Mogelijk krijgt Frimpong in oktober wel een uitnodiging. Dan wachten EK-kwalificatieduels met Frankrijk en opnieuw Griekenland.