Simons genomineerd voor Kopa Trophy

Eervolle nominatie voor Simons, die Gavi kan opvolgen als beste jonge speler

6 september 2023 om 19:15
Laatste update: 6 september 2023 om 19:18

Xavi Simons is woensdag opgenomen in de lijst met genomineerden voor de Kopa Trophy. Dat is een prijs die door France Football wordt uigereikt aan de beste jonge speler. De Oranje-international dankt zijn nominatie aan de prestaties die hij het afgelopen seizoen leverde in het shirt van PSV

Simons streek vorig jaar neer bij PSV, waar hij uitgroeide tot een enorm belangrijke schakel. Hij hielp de Eindhovenaren aan de tweede plaats in de Eredivisie en aan de bekerzege. Na een periode van onzekerheid vertrok hij bij PSV en ging hij aan de slag bij RB Leipzig, waarvoor hij afgelopen weekend nog zijn klasse toonde tijdens het duel met Union Berlin.

De prestigieuze Kopa Trophy wordt uitgereikt door voormalig winnaars van de Gouden Bal. Voor Nederland zijn dat Marco van Basten en Ruud Gullit. Op 30 oktober wordt bekend of Simons na Matthijs de Ligt in 2019 de tweede Nederlander wordt die de trofee mee naar huis mag nemen. Afgelopen jaar ging de prijs naar FC Barcelona-middenvelder Gavi. 

Simons geniet fikse concurrentie. Op de lijst met nominaties staan verder Eduardo Camavinga (Real Madrid), Alejandro Baldé (FC Barcelona), Jude Bellingham (Real Madrid), Gavi (FC Barcelona), Rasmus Højlund (Manchester United), Jamal Musiala (Bayern München), Antonio Silva (Benfica) en Elye Wahi (RC Lens). De twintigjarige Simons, die zich momenteel met Oranje voorbereidt op het duel met Griekenland, won eerder deze week al de onderscheiding voor Talent van het Jaar in de Eredivisie.