Koeman gaf Simons advies bij transfer: 'Uiteindelijk heb ik dat gedaan'

Koeman gaf Simons advies bij transfer: 'Uiteindelijk heb ik dat gedaan'

5 september 2023 om 22:54

Xavi Simons heeft bondscoach Ronald Koeman om advies gevraagd over zijn transfer naar RB Leipzig. Paris Saint-Germain pikte de aanvaller deze zomer op bij PSV, waarna hij vrijwel direct werd verhuurd aan de Bundesliga-club.

"Tuurlijk heb ik met Koeman gesproken", aldus Simons in gesprek met SBS6. "Hij is een van de eerste mensen die ik heb gebeld voor advies. Voor mij is het Nederlands elftal heel belangrijk, ik wil ook stappen maken hier (bij Oranje, red.)."

"Ik heb hem gebeld, en uitgelegd hoe ik het zag. En hij heeft me ook eerlijk verteld hoe hij het zag. Ik denk dat we een goede band hebben met elkaar. Hij zei tegen me: als ik jou was, zou ik óf bij PSV blijven, óf een stap hoger gaan waarbij je weet dat je gaat spelen en je je blijft ontwikkelen. Uiteindelijk heb ik dat gedaan. Ik had veel keuzes, en ik denk dat dit de juiste stap voor mij op dit moment is."

Simons had in eerste instantie wel zijn twijfels over de transfer. "Je voelt je lekker thuis, maar aan de andere kant denk je ook: misschien wil ik wel een andere uitdaging, en elke week een prikkel hebben. Deze stap naar de Bundesliga gaat me denk ik goed helpen om mijn doel te bereiken", besluit de viervoudig international.