Van de Ven herhaalt woorden Spurs-manager: 'Dat zei hij letterlijk'

Van de Ven herhaalt woorden Spurs-manager: 'Dat zei hij letterlijk'

6 september 2023 om 11:29

Micky van de Ven voelt het vertrouwen van Tottenham Hotspur-manager Ange Postecoglou. De debutant bij de selectie van het Nederlands elftal is dolblij met zijn stap naar Noord-Londen.

Van de Ven (22) verruilde eerder deze zomer VfL Wolfsburg voor Spurs. "Op mijn leeftijd is het belangrijk dat je veel speeltijd krijgt. Daar heb ik uitvoerig over gesproken met de trainer van Tottenham. Hij zei: Ik haal je om te spelen. En misschien gaat dat niet meteen goed, maar dan weet ik dat je wel de kwaliteit hebt", laat de verdediger optekenen door NU.

Na twee trainingen bij Spurs maakte Van de Ven zijn Premier League-debuut. "Het is zó lekker voetballen bij Tottenham. De opdracht is: speel van achter uit en als het misgaat, is het de verantwoordelijkheid van de trainer. De trainer zei letterlijk: Je mag een fout maken. Liever dat dan dat je de bal drie keer achter elkaar het stadion uit schiet.

Nederlands elftal
Ook bij Oranje geniet Van de Ven. "Ik train hier met verdedigers als Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Nathan Aké. Dat zijn spelers met fantastische carrières, daar kan ik honderd procent iets van leren. Ik heb een bijzondere weg afgelegd, maar het is nog lang niet voorbij. Hier bij Oranje kan ik nog beter worden."