Onbegrip over ontbrekende Frimpong: 'Misschien wel beste speler op deze positie'

Onbegrip over Frimpong-absentie bij Oranje: 'Beste speler op deze positie'

21 augustus 2023 om 22:12

Simon Cziommer vindt het 'onbegrijpelijk' dat Jeremie Frimpong niet bij de voorselectie van het Nederlands elftal zit. De rechtervleugelverdediger van Bayer Leverkusen was uitblinker in het gewonnen duel met RB Leipzig (3-2), waarin hij scoorde en een assist gaf.

"Het is onbegrijpelijk dat hij geen transfer heeft gemaakt. Het is een perfecte speler voor de Premier League", stelt Cziommer bij Viaplay. Als presentator Koen Weijland hem vervolgens vraagt of het ook onbegrijpelijk is dat de back van Leverkussen ontbreekt in de voorselectie van Oranje, antwoordt de Duitser bevestigend. "Ja, hij is misschien wel de beste speler op deze positie. Hij doet het echt heel goed. Hij mag bij Leverkussen het middenveld inkomen, centraal spelen en de hele buitenkant bestrijken."

Bondscoach Ronald Koeman vertelde eerder dit jaar dat Frimpong verdedigend kwaliteiten tekort komt. Cziommer kan zich niet vinden in de woorden van de keuzeheer. "In Duitsland moet je ook verdedigen, misschien wel meer dan in Nederland. Hij kan prima verdedigen. Ik had gehoopt dat hij naar de Premier League zou gaan, zodat iedereen ziet hoe sterk hij ook defensief is."

"Vaak zeggen we natuurlijk dat het in de Premier League het moeilijkst is om te verdedigen, tegen de beste aanvallers van de wereld. Daar zijn de fysieke voorwaarden top, nog beter dan in Duitsland. Daar had hij het misschien nog beter kunnen laten zien. In Duitsland wordt hij er misschien op afgerekend dat de aanvallers niet zo goed zijn als in de Premier League."