Noppert verlengt bij Heerenveen

Definitief geen transfer: Noppert tekent nieuw contract bij Heerenveen

1 september 2023 om 21:31

Andries Noppert blijft definitief speler van sc Heerenveen. Dat heeft de Friese club vrijdagavond bekendgemaakt. De boomlange doelman werd na het WK in Qatar veelvuldig in verband gebracht met een vertrek, maar staat de komende jaren gewoon onder de lat in het Abe Lenstra Stadion. 

De contractverlenging van Noppert hing al even in de lucht, maar is nu officieel. Heerenveen maakt het langere verblijf van de keeper bekend middels een video op X. Noppert heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis die hem tot medio 2027 aan de club bindt. 

De Oranje-international stond onlangs nog voor de camera van VoetbalPrimeur. Toen liet hij weten nog altijd open te staan voor een transfer naar het buitenland. "Ik denk dat de Engelse competitie een wereldcompetitie is natuurlijk, maar ik heb ooit in Italië gezeten en dat vond ik ook mooi", vertelde hij na het duel met FC Utrecht op 20 augustus. 

Concrete belangstelling was er voor zover bekend niet in Noppert. Zodoende blijft hij in Friesland. Binnenkort mag hij zich ook weer melden bij Ronald Koeman. De bondscoach heeft hem opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden.